تپه‌ باستانی گوهر تپه

تپه‌ باستانی گوهر تپه

گوهرتپه نام تپه ‌ای باستانی در فاصله‌ میان شهر تاریخی بهشهر و رستم‌ کلا است که شکل‌گیری آن به پیش از تاریخ باز می‌گردد. ساکنان غارهایی مانند کمربند، هوتو و گمیشان پس از خروج از غار زندگی روستایی خود را در گوهرتپه آغاز کردند. گوهرتپه در دوره‌های مفرغ و برنز شکل شهرنشینی به خود گرفت. تا سالیان دراز ساکنان گوهرتپه از محوطه‌ آن برای زندگی و هم‌چنین دفن مردگان خود استفاده می‌کردند، در دوره‌ برنز متاخر از گستردگی شهر کاسته و دفن مردگان به فضایی خارج از شهر انتقال داده شد.

هم‌جواری با دریا، جنگل، غارها، منابع سنگ‌ و قرارداشتن در فاصله‌ غارهای باستانی و دره‌ها سبب شد تا گوهرتپه در مسیر توسعه و تکامل قرار گیرد، تا آنجا که در دوران مفرغ، گوهرتپه شهری با وسعت ۵۰ هکتار و مردمانی با فرهنگ و توانمند در ساخت ابزار بود.

تیغه‌ها، تراشه‌های سنگی و هاون سنگی از ابزارهای سنگی یافت شده در این تپه‌ باستانی است که برای درو غلات، تکه کردن گوشت و آسیاب کردن از آنها استفاده می‌شد.

جنگ‌افزارهای مفرغی مانند سرنیزه، خنجر، زیورآلاتی مانند گردنبند و دستبند و ...، پیکرک‌های حیوانی و انسانی، ریتون‌های سفالی به شکل لاک‌پشت و پرنده، دوک و سردوک، فلاخن، ژتون و مانند این‌ها از دیگر آثار شاخص یافت شده در گوهرتپه است.

اخبار مرتبط

سرقت لامپ‌های معابر عمومی در بهشهر

توزیع گوشت قرمز میان نیازمندان شهرستان بهشهر

دستگیری ۶۰ سارق در طرح محله محور بهشهر

0 نظر

ارسال نظر

capcha