آپتا حسگر‌های مبتنی بر نانو ساختار طلا توسط دانش‌آموخته دانشگاه مازندران ساخته شد

آپتا حسگر‌های مبتنی بر نانو ساختار طلا توسط دانش‌آموخته دانشگاه مازندران ساخته شد

پژوهشگر جوان و فارغ‌التحصیل مقطع دکتری از دانشگاه مازندران توانست با طراحی و ساخت آپتا حسگر‌های مبتنی بر نانو ساختار طلا برای اندازه‌گیری و گزینش برخی ترکیبات زیستی و دارویی، رتبه سوم نوآوری در گروه تخصصی زیست فناوری و علوم پایه پزشکی را به خود اختصاص دهد.

در این طرح با استفاده از آپتامر‌های اختصاصی، نانو ذرات و نانو ساختارها، آپتا حسگر‌های الکتروشیمیایی برای برخی از ترکیبات دارویی مانند کلرامفنیکل، اپیروبیسن و ترکیبات مهم بیولوژیکی مانند ترپیتوفان (نمونه‌هایی از مولکول کوچک) و سلول سرطانی روده بزرگ ۲۶_ct (نمونه‌ای از سلول‌های کامل)، به عنوان آنالیت‌های هدف طراحی شود.

به گفته طراح این دستگاه آپتامرها، نوکلئیک اسید‌های تک‌رشته‌ای هستند که با تمایل و برگزیدگی بالا به گستره وسیعی از مولکول‌های هدف متصل می‌شوند. از این‌رو، آپتامر‌ها به عنوان یک نوع جدید از لایه‌های تشخیص زیستی در زیست‌حسگر‌ها برای تشخیص مولکول‌های کوچک و سلول کامل به کار گرفته شده‌اند. به این منظور، با تثبیت آپتامر‌های شناخته شده برای ترکیبات ذکر شده بر روی سطح الکترود، آپتا حسگر‌های الکتروشیمیایی برای این گونه‌های آزمایشی طراحی گردید. نوع بستر الکترودی بر مبنای نانوساختارها، چگونگی تثبیت آپتامر و هم‌چنین شیوه ایجاد علامت تجزیه‌ای و تشخیص، از جمله مواردی است که در این پروژه مورد برسی و توسعه قرار گرفته است.

همچنین از طرفی با توجه به افق‌های جدید در زمینه به کارگیری نانو مواد در افزایش کارایی زیست‌حسگرها، امکان استفاده از آن‌ها هم در مرحله تشخیص الکتروشیمیایی و هم برای تقویت موثر علامت تجزیه‌ای مورد مطالعه قرار گرفت. از روش‌های مختلف تصویربرداری و طیف‌بینی برای مطالعه آپتاحسگر تهیه شده و از فنون‌های مختلف الکتروشیمی تجزیه‌ای نظیر روش‌های متفاوت ولتامتری و طیف‌بینی امپدانس الکتروشیمیایی برای تشخیص و اندازه‌گیری گونه‌های آزمایشی استفاده شد.

اخبار مرتبط

۴۳ مقاله علمی به سومین همایش ملی حماسه ششم بهمن ارسال شد

جشنواره شاخه نبات در دانشگاه علوم پزشکی بابل

جشن میلاد باسعادت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در دانشگاه مازندران برگزار شد

0 نظر

ارسال نظر

capcha