پایان کاربری ترافیکی پل تاریخی دوازده‌چشمه آمل

پایان کاربری ترافیکی پل تاریخی دوازده‌چشمه آمل

پل دوازده‌چشمه یا دوازده‌پله آمل که در دوران صفوی ساخته شد و طی دهه‌های اخیر به عنوان یکی از مسیرهای اصلی ارتباطی در مرکز آمل بخش مهمی از بار ترافیکی بین نقاط شرقی و غربی این شهر از روی آن عبور می‌کرد با تصمیم شهرداری و تصویب شورای ترافیک شهرستان آمل از زیر بار ترافیکی شهر خارج شد. قرار است این پل به بخشی از مسیر پیاده‌راه هسته مرکزی شهر آمل و یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر تبدیل شود.

شهردار آمل درباره اجرای این پروژه گفت: ایجاد پیاده‌راه در هسته مرکزی شهر یکی از برنامه‌های اولویت‌دار شهرداری آمل برای سال ۱۴۰۰ است که از ابتدای سال اجرای مقدمات آن شامل ایجاد مسیرهای جایگزین با ساخت رمپ‌هایی به منظور تغییر مسیر حرکتی خودروها آغاز شد.

سید حمید هاشمی افزود: روز دوشنبه ۲۱ تیر شورای ترافیک شهرستان در فرمانداری آمل جلسه‌ای تشکیل داد و با مصوبه این شورا با توجه به تکمیل مسیرهای جایگزین و رمپ‌ها، مجوز بسته شدن پل دوازده‌چشمه به روی خودروها و تغییر مسیر خودروها در هسته مرکزی شهر صادر شد.

بنا به اعلام شهرداری آمل با اجرای این مصوبه و ممنوع شدن تردد خودروها از پل تاریخی دوازده‌چشمه، از امروز تردد خودروها در مسیرهای بین هتل شهر تا میدان هفتم تیر و همچنین حد فاصل پل معلق و پل دوازده‌چشمه نیز ممنوع می‌شود.

علاوه بر این ممنوعیت‌ها، خیابان فرهنگ آمل از غرب به شرق و خیابان شهید بهشتی به سمت خیابان مهدیه یک‌طرفه شده‌اند. اما خیابان انقلاب و پل معلق تا آغاز عملیات اجرایی فاز بعدی پروژه باز هستند و تردد در خیابان مهدیه نیز برقرار است.

پل تاریخی دوازده‌چشمه آمل که در مرکز این شهر و روی رودخانه هراز قرار دارد یکی از زیرساخت‌های ایجاد شده دوران شاه عباس صفوی است. گفته می‌شود در محل استقرار این پل پیش از دوره صفویه نیز یک پل به شکلی دیگر وجود داشت و در دوران شاه عباس پل کنونی و بزرگتر و مستحکم‌تر از پل قبلی ساخته شد.

طی دو دهه اخیر کارشناسان و مسئولان حوزه میراث فرهنگی بارها نسبت به آسیب‌های ناشی از تردد روزانه خودروها از روی این پل هشدار داده بودند و خواستار اعمال محدودیت و حتی ممنوعیت تردد خودروها از روی این پل و استفاده از آن به عنوان یک جاذبه گردشگری و پیاده‌راه شهری شدند.

این پل ۱۷ اسفند سال ۱۳۷۶ به عنوان یکی از آثار تاریخی ارزشمند کشور در فهرست میراث ملی ثبت شد. با اجرای طرح پیاده‌راه هسته مرکزی شهر آمل، پس از چند دهه تحمل بار ترافیکی خودروها فصل جدیدی از کاربری پل تاریخی دوازده‌چشمه با کاربری گردشگری شهری آغاز می‌شود.

اخبار مرتبط

رهایی یک محکوم به قصاص نفس در شهرستان آمل

ترافیک سنگین در جاده چالوس

محدودیت‌های ترافیکی تعطیلات آخر هفته اعلام شد

0 نظر

ارسال نظر

capcha