پرداخت 570 میلیارد ریال غرامت سیل به خسارت‌دیدگان بخش کشاورزی

پرداخت 570 میلیارد ریال غرامت سیل به خسارت‌دیدگان بخش کشاورزی

به گزارش مازندروز به نقل از  خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، روزهای پایانی سال ۹۷ بود که شدت بارندگی در برخی از شهرهای مازندران به حدی بود که خسارات جدی برای هم‌استانی‌ها در پی داشت.

مازندران نخستین استان کشور بود که از اواخر اسفند ماه سال گذشته سیل ویرانگر فراگیر را تجربه کرد و سپس در فروردین ماه سال جاری هم ادامه بارندگی و جاری شدن سیل و سیلاب دستکم ۱۲ شهرستان این استان را تحت تاثیر قرار داد.

بارش سیل به حدی بود که راه‌های مواصلاتی و منازل مسکونی  مردم را تخریب کرد اما جدای از آن موضوع دیگر کشاورزان هستند که زمین‌های خود را آماده کشت کردند و حتی برخی خزانه‌گیری کرده و در انتظار نشاندن نشاهای سبز در دل زمین بودند که با آمدن سیل تمام آرزوهایشان نقش بر آب شد.

 

 

از همان آغاز وقوع این اتفاق ساخت و مرمت منازل مسکونی و رسیدگی به خسارت‌هایی که کشاورزان متحمل شدند در دستورکار مسؤولان مربوطه قرار گرفت و پرداخت تسهیلات آغاز شده بود.

اما حالا بعد از گذشت چندین ماه از وقوع سیل گذری به پرداخت تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده استان مازندران می‌زنیم که تاکنون چه میزان پرداخت و چه تعداد از پرونده‌ها در دست بررسی برای اتمام پرداخت‌ها وجود دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس  با بیان اینکه خسارات انواع مخاطرات را در کشور شاهد هستیم و همین امر سبب به‌وجود آمدن آثار و تبعات گسترده‌ای در بخش کشاورزی می‌شود، گفت: به عنوان نمونه سرمازدگی و یخبندانی که در سال ۹۴ شاهد بودیم ۲ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی در کشور وارد کرد و امسال این عدد به ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

سیدمحمد موسوی ادامه داد: سال ۹۴ در پی وقوع سیل ۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی کشور وارد شد اما امسال تاکنون خسارت سیل به ۱۵ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و همه اینها نشان دهنده این است در ۴۰ سال اخیر مخاطرات آب و هوایی دو برابر شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در ۵۳ سال گذشته ۷۰ درصد خسارت‌هایی که وارد شد منشاء اقلیمی داشته است، گفت: دهه ۷۰ آتش‌سوزی در جنگل‌ها ۷۵۰ مورد بود که اکنون به ۲ هزار مورد رسیده است و نشان می‌دهد خسارت‌ها روند تصاعد هندسی دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید به مقوله پیشگیری در حوادث و بلایای طبیعی یک نگاه استراتژیک داشته باشیم، اظهار کرد: سه تا پنج درصد تولیدات کشاورزی با عوامل خسارت‌زا از دست می‌رود.

موسوی درباره کمک بلاعوض سیل به سیل‌زدگان استان در حوزه کشاورزی گفت: ۷۲ میلیارد تومان جزء مصوبه بود که ۵۰ درصد آن تخصیص پیدا کرد و تاکنون ۵۷ میلیارد تومان معادل ۶۶.۳ درصد پرداخت شد.

 

وی اضافه کرد: از ۴۳ هزار پرونده خسارت سیل در مازندران، ۳۰ هزار پرونده خسارت پرداخت شد و ۱۰ هزار پرونده ها هنوز پرداخت نشده است و باید نهایی شود.

به گزارش فارس، امیدواریم پرداخت بقیه تسهیلات به خسارت دیدگان بخش کشاورزی با عزم جدی مسؤولان و دست‌اندرکاران بخش کشاورزی کشور و استان هرچه سریع‌تر به حساب تولیدکنندگانی که تنها به امنیت غذایی جامعه و تولید فکر می‌کنند و تنها از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کنند واریز شود.

اخبار مرتبط

6200 واحد صنفی ساری پایش شد/ معرفی 575 واحد متخلف به تعزیرات حکومتی

اجرای 5 پروژه زیربنایی کشاورزی در سوادکوه/ اعتبار 36 میلیاردی

اعاده به وضع سابق ۶ هکتار از اراضی کشاورزی در شهرستان نوشهر

0 نظر

ارسال نظر

capcha