نقش مکانیزاسیون در افزایش بهره وری تولید ماهیان سردآبی

نقش مکانیزاسیون در افزایش بهره وری تولید ماهیان سردآبی
به گزارش مازند روز به نقل از  خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر فنی و امور آبزی پروران سازمان شیلات ایران در کارگاه ملی آموزشی نقش مکانیزاسیون در آبزی پروری که به میزبانی شیلات مازندران برگزار شد با بیان اینکه مکانیزه کردن مزارع آبزیان، افزایش تولید در واحد سطح و ارتقاء بهره وری از سیاست‌های راهبردی شیلات است، گفت: توسعه مکانیزاسیون علاوه بر افزایش تولید و بهره وری، موجب ارتقای کیفیت محصول شده و به دنبال آن توسعه پایدار را به همراه دارد.
اژدر شیری با اشاره به اینکه تجهیزات آبزی پروری نقش به سزایی در بهبود کیفیت آب دارد و برای رشد بهتر ماهی مناسب است گفت: مکانیزاسیون در آبزی پروری موجب افزایش راندمان تولید بدون افزایش هزینه‌ها را به همراه دارد و از طرفی رضایت پرورش دهندگان را نیز فراهم می‌کند.
وی تصریح کرد: هرچند که در سال‌های اخیر شاهد حرکت‌هایی دراین زمینه بوده ایم، اما انسجام بخشیدن به فعالیت‌ها در چارچوب یک برنامه ملی مدون، سبب جلوگیری از اتلاف سرمایه وهدر رفت زمان ومانع ازروی آوردن آبزی پروران به روش‌های غیر کارشناسی دربحث افزایش تولید خواهدبود.
مدیر کل شیلات مازندران نیز در این کارگاه با اشاره به ظرفیت و قابلیت‌های استان مازندران در بخش آبزی پروری افزود: مازندران با داشتن سه هزار و ۶۰۰ واحد پرورش آبزیان، قطب آبزی پروری کشور محسوب می‌شود.
محمد زاده به نقش موثر مکانیزاسیون در افزایش ۲۵ درصدی تولید آبزیان اشاره و بیان کرد: در حال حاضرحدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه مکانیزاسیون شامل دستگاه‌های هوادهی، درام فیلتر، مدیا، مولد اکسیژن، دستگاه ازون و UV (یو وی) در سطح مزارع پرورش ماهی مازندران نصب و در حال بهره برداری است.
مدیر کل شیلات مازندران در ادامه تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه یکی از مهمترین برنامه‌ها و اولویت‌های شیلات استان طرح محوری توسعه مکانیزاسیون با استفاده از مولد اکسیژن و توسعه ضریب مکانیزاسیون درمراکز آبزی پروری باهدف اقتصادی‌تر کردن آبزی پروری و ارتقای بهره برداری و کاهش هزینه‌های تولید است.
محمد زاده با بیان اینکه امسال با جدیت به دنبال ارتقاء بهره وری و استفاده بهینه از منابع آب در مازندران هستیم افزود: بر اساس آمار ضریب نفوذ مکانیزاسیون در مازندران در مقایسه با سایر استان‌ها رتبه نخست را دارد که نشان دهنده آگاهی و دانش آبزی پروران در استفاده و بهره گیری از تجهیزات و ماشین آلات آبزی پروری است و این مدیریت علمی و کارآمد، بهره گیری از پتانسیل و امکانات موجود افزایش تولید و ارتقاء بهره وری را به همراه دارد.
وی گفت: پیش بینی می شود امسال تولید انواع ماهیان پرورشی سردآبی، گرم آبی و ماهیان خاویاری در مازندران از مرز ۸۰ تن بگذرد و در آمد تولیدات آبزیان پرورش یابد.
مدیر کل شیلات مازندران ارزش اقتصادی این تولیدات را بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و یاد آور شد: حدود ۲۰ هزار نفر شاغل مستقیم و غیر مستقیم باتولید ماهی به عنوان غذای سلامتی و عرضه آن به بازار در استان مازندران فعالیت دارند.
نحوه همگن سازی تولید ماهی سرد آبی، محوری کردن اکسیژن خالص و تشکیل کارگروه ملی و منطقه‌ای مکانیزاسیون، با تاکید بر نقش اکسیژن و ارتقا بهره وری آب، از موضوعاتی بود که در این کارگاه آموزشی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اخبار مرتبط

پرداخت 139 میلیارد تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در ساری

0 نظر

ارسال نظر

capcha