«آب را گل نکنیم» درخواستی برای زلال شدن رودخانه‌های چالوس

«آب را گل نکنیم» درخواستی برای زلال شدن رودخانه‌های چالوس

اصغر مطهری در این زمینه گفت: طی بازدیدهای متعدد از معادن شاهد تخلفاتی از خروج پساب‌ها به رودخانه چالوس در بازه زمانی شب بودیم که این پساب‌ها باعث نابودی آبزیان و زیست بوم آنها در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

وی افزود: با یک هم‌افزایی در کنار هم طی یک بازه زمانی تعیین شده برای رفع این مشکل و احیا رودخانه چالوس گام برمی‌داریم و اگر در این مسیر نیاز به تعطیلی واحدی باشد قطعا این کار با جدیت راسخ انجام خواهد گرفت.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان چالوس تصریح کرد: در اولین فرصت مکانی سرپوشیده برای دپوی رسوبات آماده و نسبت به بازچرخانی کامل پساب‌ها اقدام و تمامی خروجی‌ها به نهر و رودخانه بسته شود و همچنین گرد و غبار ناشی از تردد در مسیر نیز کنترل شود.
 
این مسؤول به کارخانه‌داران و معدن‌‌داران شن و ماسه چالوس و مرزن‌آباد اخطار داد در صورت عدم رعایت موارد و مدیریت نادرست در دفع مواد و پسماندهای معدنی باقی ‌مانده طبق مصوبه قانونی باید نیم در هزار از مبلغ فروش را به حساب محیط زیست واریز کنند.

*با برنامه‌ریزی مدون به دنبال حل مشکل باشیم

ابراهیمی رئیس دادگاه مرزن‌آباد نیز در این زمینه از ایجاد راه حل برای مشکل به وجود آماده گفت و بیان کرد: اینکه معدن نداشته باشیم منطقی نیست باید به دنبال راهکار برای حل مشکل باشیم و معادن نباید به حال خود رها شوند، قطعا باید ضوابط زیست محیطی رعایت کنند.

وی افزود: طی بازدیدهای به عمل آمده در یک‌ماه اخیر، بیشتر حوضچه‌ها غیراستاندارد با دیواره سنگی، گلی و حوضچه جمع‌آوری آب‌های سطحی وجود نداشت و همچنین دو واحد از معادن در وضعیت مناسب نبوده، لذا پس از اعلام جرم از سوی محیط زیست فعالیت این معادن تا رفع ایراد متوقف خواهد شد.

رئیس دادگاه مرزن آباد متذکر شد: هیچ نظارتی از مقدار رسوبات تولیدی و دفع آن در معادن شن و ماسه وجود ندارد و محیط‌زیست به‌عنوان متولی در این زمینه باید نظارت بر تعداد حوضچه‌ها، رسوبات به دست آمده از معادن که به کجا و چطور تخلیه می‌شوند را داشته باشند

این مسؤول افزود: این مشکلات با دادخواست و شکواییه به دادگاه حل نمی‌شود و می توان با نظارت مستمر و بازدید ماموران در هفته یک بار از حوضچه‌ها و رسوبات در طی مدت زمان اعلام شده در جلسه بعدی این مشکلات برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: بر طبق قانون هیچ‌گونه خروجی از حوضچه‌ها نباید وجود داشته باشد و تمامی آن‌ها باید به صورت بازچرخانی مورد استفاده قرار گیرد و اگر خروجی داشته باشد تخلف محسوب می‌شود.

ابراهیمی در پایان تاکید کرد: محیط زیست برای شخص نیست بلکه برای عموم مردم می باشد و لذا امروز باید آن را حفظ کنیم و به آیندگان تحویل دهیم

*آب را گل نکنیم

رادمهر نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد در جلسه گفت: در چالوس ۲ رودخانه حفاظت شده وجود دارد که آبزیان رودخانه چالوس به دلیل گل‌آلود بودن از بین رفته و تبدیل به محل تخلیه زباله برای مردم شده است.

وی خاطر نشان کرد: با تعطیلی معادن مخالفم ولی با رعایت کردن شرایط و ضوابط و همچنین حفظ محیط‌زیست، رودخانه را هم حفظ کنیم و آب را گل نکنیم.

رادمهر با اشاره به داشتن طبیعت سالم بیان کرد: در کنار تامین مصالح احتیاج به طبیعت سالم و حفظ محیط‌زیست داریم و امیدوارم با نظارت کافی همچون گذشته آب رودخانه زلال شود.

باران چشمه رئیس انجمن معدن غرب استان در جلسه با اشاره به این که دغدغه بهره‌برداران نیز حفظ محیط‌زیست است، افزود: تمامی بهره‌برداران دغدغه حفظ محیط‌زیست را دارند و همچنین به دنبال راهکار فنی هستیم.

اخبار مرتبط

آخرین وضعیت جاده‌ها؛ تردد روان در محورهای چالوس و هزار

ترافیک سنگین و مه‌گرفتگی در محور چالوس

دادستان کرج : ۲ مفقود سیل جاده چالوس هنوز پیدا نشده‌اند

0 نظر

ارسال نظر

capcha