مشکلات پسماند مازندران به‌صورت جدی پیگیری می‌شود

مشکلات پسماند مازندران به‌صورت جدی پیگیری می‌شود

به گزارش مازندروز به نقل از خبرگزاری فارس از ساری، کلید واژه اقتصاد مقاومتی از سال ۱۳۸۹ توسط رهبرمعظم انقلاب اسلامی مطرح شد و سال ۱۳۹۵ شعار« اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» مورد تاکید معظم‌له قرار گرفت تا این موضوع مهم سرلوحه فعالیت دولت و مسؤولان در اجرای اداره کشور باشد.

برای نخستین‌بار اجرای شعار اقتصاد مقاومتی به دولت واگذار شد زیرا دولت اصلی‌ترین مجری برنامه‌های اقتصادی در کشور است؛ بر این اساس دولت یازدهم مکلف به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شد.

هر چند در سال‌های نخست اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی دولت برنامه‌های مدونی برای این موضوع نداشت در روند کار ناتوان ماند؛ رهبری به دولت تاکید کردند تا ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تشکیل شود تا از ظرفیت‌های اقتصادی کشور برای تقویت اقتصاد درون‌زا به درستی استفاده شود.

با توجه به اینکه اراده دولت اجرای دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان‌ها نیز تشکیل شد، استان مازندران ظرفیت گردشگری خوبی در کنار کشاورزی و صنایع وابسته به آن دارد برای تقویت اقتصاد درون‌زا و رفع مشکل بیکاری گام‌های موثری هم برداشته است.

استاندار مازندران در حاشیه دهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: پس از کش‌و قوس‌های فراوان استان مازندران در خصوص اجرای پنجره واحد به عنوان یکی از سه استان پایلوت معرفی شده است.

احمد حسین‌زادگان با اشاره به اینکه لازم است در خصوص اجرای پنجره واحد به صورت تخصصی تصمیم‌گیری شود، افزود: مازندران قابلیت و اهمیت گردشگری خوبی دارد و این موضوع اولویت فعالیت ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان است.

وی گردشگری و سرمایه‌گذاری در این خصوص را برای مازندران با اهمیت دانست و یادآور شد: لازم است برای جذب سرمایه‌گذار در حوزه صنعت گردشگری روند صدور مجوزها تسهیل شود.

استاندار مازندران تصریح کرد: طرح اولیه اجرای پنجره واحد به وزارت اقتصاد و دارایی ارسال، تایید و تصویب شد تا صدور مجوز برای سرمایه‌گذاران تسهیل یابد.

این مسؤول ادامه داد: لازم است به منظور کوتاه کردن فرایند صدور مجوز برای سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری کمیته محدودی از مدیرانی که به نوعی مورد استعلام قرار می‌گیرند  تشکیل شود تا با بررسی نهایی درخواست‌ها مورد توافق دو وزارتخانه اقتصاد و دارایی و وزارت ارتباطات قرار گیرد.

حسین‌زادگان با بیان اینکه در اجرای پنجره واحد گردشگری، مازندران نخستین استان در سطح کشور است، خاطرنشان کرد: وقتی سرمایه‌گذار حوزه گردشگری وارد می‌شود مسیر طولانی فرایند دریافت مجوز را طی می‌کند و در این مسیر ناامید از سرانجام کارخواهد شد، لازم است براساس آمایش سرزمین و پهنه‌بندی استان مناطقی که قابلیت سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری را دارد در پنجره واحد معرفی شود.

وی با اعلام اینکه در خصوص سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری لازم است در صدور مجوزات سخت‌گیری‌های زیست محیطی لحاظ شود، خاطرنشان کرد: در بحث توسعه پایدار باید مواهب طبیعی برای نسل جدید حراست و از امتیازاتی که وجود دارد برای نسل حاضر بهره‌مند شویم.

استاندار مازندران مشکل پسماند در استان‌های شمالی را نسبت به سایر استان حساس‌تر دانست و ادامه داد: رفع پسماند و شیرابه‌ها در مازندران اولویت دارد و با حساسیت بیشتری مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

این مسؤول از جمع‌آوری پسماند در ساحل محمودآباد خبر داد و گفت: دستگاه‌های اجرایی در تعیین و تکلیف زمین باید روند کار را طبق زمانبندی گزارش دهند.

حسین‌زادگان با اشاره به اینکه در روند اجرای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تثبیت و ارتقای اشتغال در استان مورد تاکید قرار دارد، یادآور شد: کارگروه تسهیل رفع موانع تولید، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اعطای تسهیلاتی که در بخش‌های مختلف دارد مورد اولویت دولت است مانند مشاغل خانگی و سایر پروژه‌هایی که با عنوان بسته‌های رونق تولید مطرح شده است کارهای اثرگذاری در حال انجام است.

وی ادامه داد: نیازمندیم مردم اشتغال را در حوزه کارآفرینی تعریف کنند نه اینکه در شهرداری‌های استان مشغول به کار شوند.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه بسیاری از کارخانه و شرکت‌ها در حال برگشت به چرخه تولید هستند، گفت: برخی‌ها از ضوابط اداری عدول می‌کنند در حالیکه دولت تسهیلاتی همچون تقسیط کردن مالیات و تعهدات به تامین اجتماعی را فراهم کرده است.

این مسؤول با اعلام اینکه درخواست ما از مردم این است به تولید محصولات کشاورزی و ایده‌های خلاقانه بپردازند، تصریح کرد: پیگیر هستیم از سایر ظرفیت‌ها مانند بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام راحل برای حفظ اشتغال موجود استفاده کنیم.

با توجه به توضیحاتی که استاندار مازندران از روند دهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در استان داده است، انتظار می‌رود، اراده مسؤولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از حالت شعاری و کاغذی خارج و به صورت جدی عملی شود تا مازندران از رکود اقتصادی و بیکاری خارج و در مسیر توسعه یافتگی قرار گیرد.

اخبار مرتبط

0 نظر

ارسال نظر

capcha