اختصاص 15 هکتار زمین به یادمان هفت‌تپه

اختصاص 15 هکتار زمین به یادمان هفت‌تپه

منطقه هفت‌تپه در سال ۶۴ در اختیار لشکر ۲۵ کربلا قرار گرفت و برای ساماندهی، سازماندهی و پشتیبانی لشکر با کمک مردم مازندران، سپاه، فرماندهان لشکر ۲۵ کربلا، پیشکسوتان و رزمندگان سنگرها و پشتیبانی سنگری ساخته شده است.
هفت‌تپه در آن زمان چندین بار مورد بمباران شدید رژیم بعثی عراق قرار گرفت مازندران در این منطقه تعداد زیادی شهید داد؛ ۷۲ شهید، گلستان ۱۴ شهید، کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ شهید و سمنان ۴۰ شهید تقدیم کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با عنوان اینکه این عقبه باعث شد که به فکر احیای هفت‌تپه بیفتیم، خاطرنشان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته پیشکسوتان و لشکر ۲۵ کربلا این منطقه شد و با کمک سپاه کربلا ۶ سالی است که هفت‌تپه رونق گرفته و بازدیدهای راهیان نور را در پیک کار داریم.

عبدالله ملکی با بیان اینکه کارهای فرهنگی در زمان پیک راهیان نور برای معرفی این منطقه کافی نیست، تصریح کرد: تلاش ما برای احیای هفت‌تپه نتیجه داد و ستاد مردمی احیای هفت‌تپه شکل گرفت.


وی با اشاره به اینکه پس از ورود اداره کل حفظ آثار مازندران و سپاه کربلا در بحث احیای این منطقه، مقدمات زیادی انجام شد، گفت: برای تأمین اعتبار، ساخت سوله و یادمان شهدا جلساتی در استانداری برگزار کردیم و مجوز رسمی اردوگاه لشکر ۲۵ کربلا در راهیان نور را از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های کشور گرفتیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه با پیگیری‌های استانداری و سپاه کربلا ۱۵ هکتار زمین به زودی و به طور رسمی از استانداری خوزستان تحویل سپاه خواهد شد، گفت: هم اکنون سپاه کربلا و اداره کل حفظ آثار مازندران پای کار آمدند و دو سالی است که دو شهید گمنام در این منطقه خاکسپاری شده است.

وی با بیان اینکه پس از خاکسپاری شهدا برنامه‌ریزی برای ساخت یادمان صورت گرفت و سال گذشته با حضور مسؤولین استانی، خوزستان و عشایر کلنگ یادمان را به زمین زدیم، افزود: همچنین فرماندار این منطقه قول داد ۱۵ هکتار را به ۶۰ هکتار تبدیل کند و پیگیری برای این موضوع در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران از آغاز عملیات اجرایی ساخت یادمان شهدای گمنام هفت‌تپه در هفته آینده خبر داد و گفت: سپاه کربلا و ستاد احیای هفت‌تپه پای کار هستند و نقشه برداری توسط سپاه انجام شده است.

ملکی از ساخت ۲۴ چشمه سرویس بهداشتی، دو سوله برادران و خواهران نیز خبر داد و گفت: احیا، گسترش هفت‌تپه و اردوگاه مجموعه بسیار وسیع و خاطرات رزمندگان و پیشکسوتان از اهداف ما است.

وی با بیان اینکه شهیدان «محمد بلباسی»، «رحیم کابلی»، «سیدجلال حبیب الله‌پور»، «حسن رجایی‌فر» و «علیرضا بریری» احیاگر هفت تپه بودند و توفیق شهادت در دفاع حرم را پیدا کردند، افزود: هفت‌تپه چند سالی است که رونق گرفته و مورد بازدید راهیان نور قرار گرفته است و از مسئولین انتظار داریم بودجه ساخت این اردوگاه را تأمین کنند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران ادامه داد: هفت‌تپه دانشگاه همه رزمندگانی بود که واحدهای درسی ایثار، مقاومت، شهامت و شهادت را فراگرفتند و اینها باید منتقل بشود؛ هفت‌تپه یادگار دل‌های ما و مدرسه عشق است و نباید فراموش کنیم.

این مسؤول با بیان اینکه احیای هفت‌تپه نیاز به عزم و همت خانواده‌های شهدا، پیشکسوتان، مسؤولان کشوری و لشکری، مازندرانی، خوزستانی، گلستانی و گیلانی دارد، گفت: هفت‌تپه تاریخ این مملکت است و برای ماندگاری آن باید تلاش کنیم و نسل به نسل روایتگری شود.

ملکی با بیان اینکه در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان مازندران نیز دو هکتار زمین را برای ساخت مجموعه هفت‌تپه قرار دادیم، یادآور شد: این مکان با ایجاد ۲۲ سنگر، ۱۴چادر، مجموعه نمایشگاهی و حوزه فرماندهی به عنوان مکانی برای راهیان نور داخلی استان جهت بازدید گردشگران و مهمانان آماده شده است تا فرهنگ هفت‌تپه را بیاموزند و دلاوری‌های شهیدانی چون شیرسوار به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

وی همچنین از احداث یادمان شهید «جعفر شیرسوار» در این مکان خبر داد و گفت: یکی از راه‌های انتقال فرهنگ و گرامی‌داشت یاد و خاطره هفت‌تپه در مازندران است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه هفت‌تپه یادگار تعداد زیادی از شهدای ما است، بیان کرد: انتظار داریم در احیای این مکان، مردم و خیرین به کمک سپاه کربلا و اداره کل حفظ آثار مازندران بیایند تا بتوانیم نه تنها یادمان بلکه همه سوله‌ها، خوابگاه‌ها و مراکز پشتیبانی را بسازیم و راهیان نور از بحث فرهنگی و معنوی این مکان لذت ببرند و این یادگاری خوب برای تاریخ ماندگار شود.

اخبار مرتبط

0 نظر

ارسال نظر

capcha