ایجاد صنایع تبدیلی در مازندران با رعایت ملاحظات محیط زیستی

ایجاد صنایع تبدیلی در مازندران با رعایت ملاحظات محیط زیستی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران بهره مندی از امتیاز دریا را یک مزیت مهم جغرافیایی برشمرد و گفت: نعمت‌های دریا بی‌شمار است و برگ برنده با کشوری است که از این نعمت الهی استفاده بهینه‌تری کند.

 صادق برزگر با بیان اینکه دریا در همه ابعاد در حوزه.‌های مختلف استراتژیک، اقتصادی، شیلاتی و صنعت گردشگردی دارای اهمیت است، افزود: دسترسی کشور ما به دو محدوده آبی خزر و خلیج فارس یک فرصت استثنایی است که می‌بایست از دهه‌های قبل با طراحی پلن و استراتژی خاص از این ظرفیت‌های مهم، برای توسعه گردشگری دریایی و اقتصاد دریامحور استفاده می‌کردیم.

او گفت : متاسفانه تاکنون از این ظرفیت‌های کشور بهره چندانی نبردیم با این حال وضعیت جنوب کشور بهتر از شمال است و امکانات بیشتری دارد.

برزگر از ضرورت تدوین برنامه‌ای مدون در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت سخن گفت و افزود: لازم است با مشاوره از نظرات متخصصان، دانشگاهیان و بازنشستگان این حوزه و با پرداختن به موارد مهمی، چون توسعه بنادر گردشگری ویژه، ایجاد و افزایش اسکله‌های تفریحی و مواردی از این دست برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های گردشگری استان تلاش کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران به فاصله معنادار ایران با کشور‌های همسایه در حوزه اقتصاد دریامحور و گردشگری دریایی گفت: در اداره کل گردشگری استان در حال شناسایی و جانمایی اسکله‌های تفریحی در چند نقطه هستیم نیاز است با استفاده مناسب از ظرفیت‌های دریا و ساحل، تحریم‌های ظالمانه دشمن را بی اثر کرد.

او از دیگر اهداف و برنامه عملیاتی تدوین طرح اقتصاد دریا محور را ایجاد عرصه‌های عرضه و فروش صنایع‌دستی در محدوده‌های گردشگری ساحلی و دریایی نام برد و گفت: به دنبال توسعه اقتصاد صنایع‌دستی و حمایت از ایجاد و احداث عرصه‌های عرضه و فروش صنایع‌دستی در محدوده‌های گردشگری ساحلی و دریایی هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه برای توسعه استان باید به اقتصاد دریا محور، کشاورزی و حوزه گردشگری در مازندران توجه ویژه شود، افزود: حتی لازم است در برنامه هفتم توسعه کشور برنامه‌ای دقیق و منسجم برای توسعه این سه بخش گنجانده شود تا بهتر و منسجم‌تر به آن‌ها پرداخته شود.

برزگر در ادامه بر ایجاد و راه‌اندازی صنایع تبدیلی در مازندران با رعایت ملاحظات محیط زیستی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر یک دهکده صنایع‌دستی در شهر ساحلی رامسر فعال است که توسط بخش خصوصی شروع به کار کرده و مالکیت کیوسک‌ها یا غرفه‌ها با صنعتگر بخش خصوصی است و برخی به صورت مالک و برخی به صورت استیجاری در این مکان فعالیت می‌کنند.

او گفت:آنچه از تجربه اجرای این طرح به‌دست آمده نشان می‌دهد ایجاد چنین عرصه‌هایی برای عرضه و فروش صنایع‌دستی مورد توجه مخاطبان و گردشگران محدوده‌های ساحلی است و این مدل از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است و جزء سرمایه‌گذاری‌های با باز خورد عالی محسوب می‌شود و در توسعه فرهنگی و اجتماعی نیز موثر است.

او از تدوین برنامه عملیاتی اقتصاد دریا محور در استان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این برنامه با هدف توسعه گردشگری دریای-ساحلی، افزایش مراکز گردشگری دریایی، آزادسازی و ساماندهی سواحل استان و ساماندهی مجموعه‌های اقامتی در اختیار دستگاه‌های اجرایی، تدوین می‌شود و در صورت وجود زمین‌های دولتی به شرط اجاره ۹۹ ساله یا زمین‌های منابع طبیعی، سرمایه‌گذاران متقاضی برای احداث دهکده‌ها، کیوسک‌ها بازار‌های سنتی عرضه، فروش و تولید صنایع‌دستی وجود دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران حمایت از ایجاد بازارچه‌ها و عرصه‌های عرضه و فروش صنایع‌دستی را یکی از احکام پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه در بخش صنایع‌دستی استان برشمرد و گفت: ایجاد این عرصه‌ها یا مراکز در محدوده‌های طرح‌های تفریحی و توریستی گردشگری ساحلی و دریایی یا اسکله‌ها از جمله مسائلی است که باید به ان اهمیت بیشتر داده شود.

برزگر پیوند بین صنایع و کشاورزی را در کشور‌های توسعه یافته دوسویه و حرکتی موازی برشمرد و افزود: در کشور ما ارتباط آن‌ها بسیار ضعیف است و اگر نگاه مسئولان کشاورزی بر ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی تغییر یابد، می‌توان به پیشرفت کشاورزی کشور و اثرگذاری آن در جهان امیدوار شد.

او ادامه داد: برای رسیدن به این مهم، تهیه سند تولید صنایع تبدیلی و تکمیلی با رویکرد استراتژیکی برای استان هایی، چون مازندران ضروری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران به طولانی بودن بروکراسی اداری در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما سازوکار فعالیت آسان سرمایه‌گذاران فراهم نشده و یک سرمایه گذار باید از هفت خوان رستم عبور کند تا بخواهد در توسعه مشارکتی داشته باشد. بعضا مشاهده شده به علت طولانی بودن بروکراسی اداری از تصمیم خود منصرف شده باید سازوکاری اتخاذ شود که دولت و مسئولان به سراغ سرمایه گذاران بروند.

اخبار مرتبط

خانه محیط زیست بستر مناسبی برای گفتمان سازی است

0 نظر

ارسال نظر

capcha