تولید 840 تن نخود فرنگی در بابل

تولید 840 تن نخود فرنگی در بابل

خبرگزاری آریا- مدیر جهاد کشاورزی بابل از کشت نخود فرنگی بعد از برداشت برنج در 84 هکتار شالیزار این شهرستان خبر داد.

 به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران دربابل، محسن علی گل زاده با بیان اینکه کاشت محصول دوم بعد از برداشت برنج راهکاری برای افزایش بهره وری اراضی شالیزاری است، گفت: امسال بعد از برداشت برنج 84 هکتار مزارع شالیزاری شهرستان بابل به کشت نخود فرنگی اختصاص یافت. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل با اشاره به اینکه نخود فرنگی گیاهی علفی، یکساله و دارای طول عمر کوتاه است، افزود: با توجه به اینکه نخود فرنگی محصول فصل سرد است، موقع کاشت آن از اوایل تا اواخر آبان ماه است که محصول آن از اوایل بهار تا آخر اردیبهشت قابل مصرف می‌باشد و در نواحی کوهستانی که زمستان بسیار سرد و سخت است باید در اواخر زمستان و یا اوایل بهار به محض اینکه شرایط محیط از نظر گرما اجازه دهد، اقدام به کاشت نخود فرنگی کرد.

 وی با بیان اینکه کشت نخود فرنگی در محدوده وسیعی از خاک ها از خاک شنی لومی سبک تا خاک رسی سنگین انجام می شود، تصریح کرد: نخود فرنگی نیاز به رطوبت نسبتا کمی دارد و بسته به فصل کشت نخود فرنگی 750 تا 1500 مترمکعب آب در هکتار در طی فصل نیاز دارد، این محصول حساس به رطوبت زیاد است، بنابراین از ایجاد حالت غرقاب به ویژه در زمان گلدهی و رشد طولی غلاف باید خودداری شود.

 به گفته این مسوول، کشت نخود فرنگی از طریق بذر انجام می شود، جوانه زنی بذر نخود فرنگی در محدوده وسیعی از دمای خاک صورت می گیرد و دمای 20 درجه سانتی گراد بهترین بوده و در دمای بالاتر از 25 درجه سانتی گراد، درصد جوانه زنی کاهش می یابد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل افزود: دمای میانگین مطلوب برای رشد رویشی بین 13 تا 18 درجه سانتی گراد متغیر است و در دمای بالاتر از 29 درجه سانتی گراد، رشد متوقف می شود، اگر چه نخود فرنگی سبزی فصل خنک بوده اما حساس به یخبندان است.

 وی در خاتمه گفت: پیش بینی می شود با میانگین عملکرد 10 تن در هکتار، 840 تن نخود فرنگی در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه شود.

اخبار مرتبط

پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران

صادرات مرکبات مازندران در یکسال اخیر از پنج هزار تُن به ۷۰ هزار تُن افزایش یافت

خزانه‌گیری ۱۶۷ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران

0 نظر

ارسال نظر

capcha