نخ بخیه قابل جذب پروتئینی از کازئین شیر تولید شد

نخ بخیه قابل جذب پروتئینی از کازئین شیر تولید شد

ابراهیم صالحی عمران افزود: مرتضی ابراهیم نژاد عضو هیأت علمی و استاد دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با ارائه فناوری تولید نخ بخیه جذبی از پروتئین شیر در سامانه ارزیابی فناوری ایران (سافا)، حائز سطح آمادگی فناوری (TRL) ۴ شد.

مرتضی ابراهیم نژاد در خصوص ضرورت انجام این تحقیق عنوان کرد: نخ بخیه، محصول مشترک بین رشته های مهندسی نساجی و مهندسی شیمی و علوم پزشکی است. تولید نخ بخیه جذبی بسیار دشوار و در انحصار چند کشور دنیاست.

عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ادامه داد: فناوری تولید نخ های بخیه بسیار نوین و متنوع می باشند. به جهت اینکه ساختار نسوج بدن از پروتئین است و اگر بخواهیم نخ بخیه براحتی جذب بدن شود باید از جنس پروتئین باشد به همین جهت برای نخستین بار در این پروژه از پروتئین استحصال شده از شیر بنام کازئین استفاده شده است.

وی تصریح کرد: کارخانجات باید سالانه میلیون ها لیتر شیر و سایر فراورده های لبنی را به علت فاسد شدن و پایان یافتن تاریخ انقضا به دور بریزند و مهمتر آنکه به جهت آلایندگی این فراورده ها، ناچاراً مبالغ زیادی را صرف حفظ محیط زیست و پاکسازی کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با اجرای این پروژه براحتی می توان ضایعات لبنی را که سرشار از پروتئین های مفید هستند، با انجام فرایند بیوشیمیایی و به کمک فناوری نانو به یک ماده با ارزش و قیمتی به نام نخ بخیه جذبی تبدیل نماییم. با انجام این فرایند هم مانع از به هدر رفتن شیر می شویم و هم ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد می کنیم.

وی افزود: سالانه در حدود ۱۶۰۰۰ پکیج (بسته های استاندارد) نخ بخیه جهت عمل های جراحی استفاده می شود که همگی آن از خارج از کشور تهیه و تأمین می شود که ارز بسیار زیادی را می طلبد و با اجرایی کردن این پروژه بصورت تولید انبوه می توانیم از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلوگیری نماییم.

اخبار مرتبط

0 نظر

ارسال نظر

capcha