طرح ملی چهار خطه کردن مسیر کلاردشت - مرزن آباد پس از دریافت مصوبه در سال ۱۴۰۱ با همت دولت جهادی، سرانجام با تخصیص و استقرار تجهیزات توسط پیمانکار وارد گام اجرایی شده است.
تعریض این مسیر به طول ۲۴ کیلومتر از طرح های ملی سال ۱۳۸۸ بود و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقلی کشور وعده داده بود که آن را در عرض ۲ سال به سرانجام برساند، اما به دلیل آنچه که مسوولان وقت برخورد با مشکلات زیست محیطی و کمبود اعتبار نامیدند، هرگز به مرحله اجرایی نرسید.
علت وجود مصوبه ملی برای چهار خطه کردن این مسیر هم وضعیت نامناسب آن از جمله داشتن شیب تند، پیچ های غیر استاندارد، نبود سامانه روشنایی، وجود دست اندازهای خشن و فرسودگی روکش آسفالت بود.
این مسیر در عین حال محل تلاقی شهرهای ساحلی غرب مازندران و استان گیلان به شمار می آید و به همین دلیل هم همواره دارای ترافیک سنگین به ویژه در فصول گردشگری است تا جایی که مسافران برای رهایی از ترافیک بغرنج در زمان اوج سفرها، جاده جنگلی کلاردشت - عباس آباد را بر می گزینند.
اهمیت دیگر این مسیر هم جایگزین بودن برای دیگر جاده های اصلی منطقه است به طوری که در زمان بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل آبان ماه سال ۱۴۰۰ و انسداد قطعه چهار آزاد راه تهران - شمال و جاده قدیم کندوان، تردد خودروها از این مسیر جریان داشت.
به گفته مسوول وقت اداره راه و شهرسازی شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت(سال۱۴۰۰) طلسم تعریض این مسیر ملی با ابلاغ حدود ۶۷۰ میلیارد ریال اعتبار ملی که پیش بینی شده بود در این سال، شکسته شد.
این طرح راه سازی در این سال به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور تحویل داده شد و به گفته مسوولان مربوط وقت بر اساس مشخصات فنی، قرار بود عرض این محور از هفت متر و ۶۰ سانتی متر به ۱۶ متر افزایش یابد که حدود ۲۰ متر هم حریم برای ضلع شرقی و غربی این مسیر درنظر گرفته شده که باید تملک و خریداری گردد.
شهرستان گردشگرپذیر کلاردشت با برخورداری از ۱۹ نقطه روستایی و یک نقطه شهری دستکم ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد و سالانه پذیرای میلیون ها مسافر داخلی و خارجی است.
اختصاص چهار و هزار ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در دور دوم سفر استانی هیات دولت به دیار علویان برای تکمیل طرح ملی کلاردشت - مرزن آباد از جمله دستاوردهای ماندگار دولت مردمی در حوزه راه سازی کشور و این استان است.
شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی روزهای پنجشنبه و جمعه مورخ ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت همراه با تعدادی از اعضای هیات دولت برای دومین بار در قالب سفر استانی به دیار علویان سفر کرد.
سفر نخست شهید آیتالله رئیسی به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که علاوه بر بهره برداری چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژههای نیمهکاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرحهای مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.
از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای مصوب سفر نخست رئیسجمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرحها است.
به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاههای اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیسجمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی میشود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.
معاون اجرایی رئیس جمهور در حاشیه سفر دور دوم به استان مازندران از اجرا و تکمیل برخی طرحهای مهم و اساسی این استان خبر داد و گفت: ۱۱۷ مصوبه در این سفر برای مازندران تصویب و اعتبار مورد نیاز آن در نظر گرفته شد.
محسن منصوری تخصیص پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی راه اصلی هراز، پنج هزار میلیارد ریال برای تکمیل بیمارستان آموزشی ساری، چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای تعریض و بهسازی راه اصلی کرج- چالوس (دزدبن-کلاردشت) و جاده مرزنآباد- کلاردشت و چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی باند و عملیات زهکشی فرودگاه ساری را به عنوان بخشی از بسته پیشنهادی مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به مازندران اعلام کرد.
وی ادامه داد: تخصیص چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای آبرسانی به شهرهای رامسر و تنکابن، چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های تخریب و بازسازی ملی و استانی، محرومیت زدایی و مقاوم سازی مدارس ناایمن و ساماندهی مدارس الحاقی دارای رشد جمعیت دانشآموزی، چهار هزار میلیارد ریال برای رفع و اصلاح نقاط حادثهخیز استان، چهار هزار میلیارد ریال برای روکش و ایمنسازی راههای روستایی در نظر گرفته شده است.
منصوری اضافه کرد: در این دور از سفر رئیس جمهور، چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل تأسیسات فاضلاب شهر بابل و امیرکلا، چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل تأسیسات فاضلاب شهر بابلسر (ارتقای مدول اول تصفیه خانه)، چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل تأسیسات فاضلاب شهرهای نوشهر، چالوس، نور، رویان، ایزدشهر و چهار هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به بابل، بابلسر، فریدونکنار و شهرهای گروه الف، شهرها و روستاهای سوادکوه، سواد کوه شمالی، قائم شهر و جویبار از سد البرز (آبرسانی به فریدونکنار) در نظر گرفته شد.
وی گفت: اختصاص چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان سد گلورد، سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل پروژه های نیمه تمام خیران، سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای آبرسانی به شهرهای چالوس و نوشهر، سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای چهارخطه کردن جاده ساری-تاکام، سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای بازنگری و اجرای طرحهای هادی روستایی و ایمنسازی روستاهای در معرض خطر، سه هزار میلیارد ریال برای روکش راههای شریانی استان و سه هزار میلیارد ریال برای ساماندهی پسماند آمل واقع در کاسه سد هراز در دور دوم سفر رئیس جمهور به مازندران مصوب شده است.
به گفته معاون اجرایی رئیس جمهور، سه هزار میلیارد ریال برای مرکز اصلاح نژاد مرغ لاین، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای پلهای اسپیرود و سمسکنده و پل کنارگذر جنوبی بابل، ۲ هزار میلیارد ریال برای مرمت و بهسازی آب بندانهای استان، ۲ هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به تک روستاها و تکمیل مجتمعهای آبرسانی روستایی اولویت دار و دارای تنش، ۲ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه احداث ۴۲ کیلومتر خط دو مداره ۶۳ کیلوولت پول –بلده نور و احداث پست ۲۰/۶۳ کیلوولت بلده نور به ظرفیت ۶۰ مگاوات و ۲ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه احداث ۱۰ کیلومتر خط دو مداره ۶۳ کیلوولت تغذیه کننده پست ۲۰/۶۳ کیلوولت گناب بابل و احداث پست ۲۰/۶۳ به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات اختصاص یافته است.
وی افزود: تخصیص یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای احداث باند دوم نکا- نیروگاه و جاده بهشهر- بندر امیرآباد، یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای احداث اردوگاه فرهنگی ورزشی، یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای عملیات تجهیز و نوسازی و زهکشی زمینهای کشاورزی، یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل سالن کشتی پنج هزار نفره جویبار و یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای آبرسانی به نکا، بهشهر و گلوگاه در نظر گرفته شده است.
زین العابدین فقیه نصیری فرماندار کلاردشت قبل از سفر دور دوم هیات دولت به دیار علویان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اجرایی شدن مصوبه کلاردشت به عنوان شهرستان ویژه گردشگری استان، رفع کمبود آب و تکمیل محور کلاردشت - مرزن آباد را مهم ترین مطالبه اهالی از رییس جمهور دولت مردمی برشمرد.
وی سفر استانی دولت را پر خیر و برکت دانست و اظهار داشت: چالش های محور ارتباطی کلاردشت - مرزن آباد با اعتبار مصوب سفر دور دوم دولت مردمی برطرف منی شود و امید است هرچه زودتر این اعتبار تخصیص یابد.
وی یادآور شد: کلاردشت مهمترین شهرستان گردشگرپذیر استان مازندران است که برای خدمات دهی مطلوب به مسافران و گردشگران این خطه نیازمند توجه بیشتر مسوولان نهادهای ذیربط است.
دولت سیزدهم با انجام ۲ سفر استانی به مازندران ۳۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح ها در این استان تصویب و اختصاص داده است.
این میزان اعتبار سفرهای استانی رئیس جمهور شهید به مازندران به گفته مسوولان امر جدای از تسهیلات در نظر گرفته شده است.
0 نظر