روش‌های کنترل بیماری اسکلروتینیای کلزا

علایم این بیماری شامل لکه‌های سفید روی اطراف قسمت‌های پایینی ساقه و پوسیدگی و زرد شدن آن‌ها در قسمت‌های بالایی لکه‌ها می‌شود.

به گزارش مازندروز به نقل از  خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با اشاره به شرایط آب و هوایی امسال، شیوع و گسترش بیماری پوسیدگی سفید ساقه کلزا (اسکلروتینیای کلزا) و ایجاد خسارت اقتصادی را دور از انتظار ندانست و گفت: این بیماری معمولا در مرحله شروع گلدهی روی ساقه ظاهر و آلودگی در گلبرگ‌های ریخته شده، برگ‌های پوسیده و صدمه دیده آغاز و سپس در قسمت اتصال دمبرگ به ساقه، مشاهده می‌شود.
عبدالرحمن زاغی افزود: علایم بیماری پوسیدگی سفید ساقه کلزا شامل، لکه‌های سفید روی قسمت‌های پایینی ساقه و فرا گرفتن اطراف آن که موجب پوسیدگی و زرد شدن زودتر ساقه‌ها در قسمت‌های بالایی لکه‌ها می‌شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: بر اثر وزش باد، ساقه از محل پوسیدگی شکسته شده و داخل ساقه بوته‌های آلوده قارچ عامل بیماری بنام اسکلروت یا سختینه براحتی قابل مشاهده است و در مرحله پیشرفته، همه ساقه پوسیده شده که موجب کاهش تعداد دانه، کاهش وزن هزار دانه و ریزش دانه‌ها و کاهش عملکرد اقتصادی خواهد شد.
عبدالرحمن زاغی، شخم عمیق و زیر خاک کردن بقایای گیاهی پس از برداشت محصول، رعایت تناوب زراعی چند ساله با گیاهان غیر میزبان، آب تخت کردن زمین‌ها پس از برداشت، کاشت بذر‌های سالم و بدون عامل بیماری، کاشت ردیفی و رعایت تراکم مناسب بوته در هکتار و افزودن مواد آلی به خاک و مصرف متعادل کود‌های ازته، پتاسه و ریزمغذی‌ها با نظر کارشناسان ذیربط را از جمله روش‌های پیشگیری و کنترل بیماری اسکلروتینای کلزا نام برد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ضد عفونی بذر‌های کلزا با قارچکش‌های توصیه شده، محلولپاشی با یکی از سموم فولیکور (تبوکونازول) EW ۲۵۰ به نسبت یک لیتر در هکتار، آلتوکمبی (سایپر کونازول + کاربندازیم) SC ۴۲۰ به نسبت ۵/۱ لیتر در هکتار و رورال تی اس (ایپرودیون + کاربندازیم) WP ۵۲.۵% را از دیگر روش‌های کنترل شیمیایی بیماری در زمان شروع آلودگی به ویژه مرحله شروع گلدهی برشمرد.

اخبار مرتبط