معرفی ۲۴ رقم برنج تاکنون در موسسه تحقیقات برنج

معرفی ۲۴ رقم برنج تاکنون در موسسه تحقیقات برنج

مسئول بخش فنی و تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: ۲۴ رقم برنج از زمان تاسیس معاونت موسسه تحقیقات برنج تاکنون تولید و اصلاح شد.
مهدی رستمی با بیان اینکه مازندران با ۳۸ درصد سطح کشت و ۴۵ درصد تولید این برنج، بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور است افزود: معاونت موسسه تحقیقات برنج در سال ۹۰ با در اختیار قرار دادن ۵۰ هکتار شالیزار در گاودشت، ایستگاه تحقیقاتی شالیزاری را تاسیس کرد و همه طرح‌های تحقیقاتی تولید بذر، طبقات مختلف بذری و طرح‌های پژوهشی در این ایستگاه تحقیقاتی اجرا می‌شود.
او گفت: این معاونت سالانه ۵۰ طرح پژوهشی را در زمینه زراعت، اصلاح نژاد، خاکشناسی، تغذیه، آبیاری، بیماری‌ها، آفات و علف‌های هرز و کیفیت دانه برنج اجرا می‌کند که معرفی ۲۴ رقم برنج از زمان تاسیس تاکنون از مهمترین دستاورد‌های آن است.
رستمی افزود: ارقام مختلفی شامل ندا، نعمت، انواع رقم آمل، هراز، مازند، ساحل، فجر، شفق، تابش، شیرودی، کشوری، تیسا، کوهسار و طلوع بر اساس نیازمندی جامعه کشاورزی اصلاح و معرفی شد.مسؤول بخش فنی و تحقیقاتی موسسه تحقیقات برنج کشور به مزایای ارقام اصلاح شده و کیفی برنج اشاره کرد و گفت: تولید ارقام پرمحصول که عملکرد را در واحد سطح افزایش دهد سبب افزایش تولید، کاهش واردات، تحمل در برابر تنش‌های خشکی و شوری، افزایش درآمد کشاورزان، مقاومت به بیماری‌ها و آفات در تولید ارقام اصلاح شده، و ضریب امنیت غذایی، کاهش مصرف آب و افزایش تولید در واحد سطح از مزایای ارقام اصلاح شده برنج است.

اخبار مرتبط

راه‌اندازی سامانه جامع دانا برای ثبت تحقیقات و دستاوردهای پژوهشی

۲۷۰ هزار هکتار مبارزه با کرم ساقه خوار برنج انجام شد

آب چالوس را برای کشت برنج بردند سلامت نیوز: آب چالوس را برای کشت برنج بردند

0 نظر

ارسال نظر

capcha