کارشناسان افغان دوره آموزشی ترویج برنج را در محمودآباد فرا گرفتند

کارشناسان افغان دوره آموزشی ترویج برنج را در محمودآباد فرا گرفتند

مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز یک سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در شهر محمودآباد، استان مازندران است و در سال ۱۳۶۷ با همکاری کشور ژاپن تاسیس شده و در حال حاضر ۶ استاد در این مرکز مشغول فعالیت هستند.

مرکز تحقیقاتی و آموزشی هراز در سطح ۳۰ هکتار الگویی از سیر تحول نظام کشاورزی ایران از سنتی به مدرن است بطوریکه  این مرکز را دایره المعارف تحولات کشاورزی شمال کشور قلمداد می کنند.

تمامی ملزومات نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای توسعه نظام شالیزاری کشور در مرکز هراز موجود است و از این لحاظ الگویی ارزشمند برای کل نظام کشاورزی کشور محسوب می شود.  تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری، آبیاری و زهکشی، مکانیزاسیون و ماشین آلات کشاورزی،  صنایع تبدیلی از  عنوان‌های تخصصی دروه آموزشی مرکز هراز است که توسط مدرسان این مرکز برای کارشناسان داخلی و خارجی ارایه می شود.

گفته می شود به رغم این که افغانستان دارای حدود  ۲ میلیون هکتار زمین برای کشت غلات دارد اما  پاکستان و هندوستان تامین کننده اصلی برنج افغانی ها هستند و سالانه میلیون‌ها دلار ارز این کشور خارج می شود در حالی که در مناطق لغمان، بغلان، قندوز، خان آباد، لونگ وهرات افغانستان شرایط مساعدی برای کشت برنج دارد.

طبق اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران کارشناسان و محققان کشاورزی افغانستان  در یک دهه اخیر چندین دوره آموزشی ترویج برنجکاری را در مرکز هراز فرا گرفتند و روز گذشته نیز  آخرین دوره آموزشی پروژه برنج  نیز با حضور ۲۵ تن از متخصصان توسعه برنج این کشور در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز شهرستان محمودآباد به پایان رسید.

استان مازندران ۲۳۰ هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که سالانه با تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

طبق آماررسمی در حال حاضر حدود ۱۵ درصد خزانه گیری،   ۳۰ درصد نشا کاری و ۹۵ درصد برداشت در فعالیت برنجکاری مازندران به صورت مکانیزه است.

اخبار مرتبط

رهاسازی بچه ماهیان قزل آلا در سد زمزم برنجستانک

0 نظر

ارسال نظر

capcha