خبرهای خوشی از چشمه سورت که بعدا اعلام می‌شود

خبرهای خوشی از چشمه سورت که بعدا اعلام می‌شود

به گزارش مازندروز به نقل از خبرگزاری فارس، مازندران استانی گردشگریست که به دلیل داشتن جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی همواره گردشگران و مسافران زیادی را از اقصی نقاط ایران و یا حتی جهان به این خطه می‌کشاند.

آثار تاریخی، فرهنگی و گردشگری در استان مازندران اما به دلیل عواملی مانند رطوبت بالا و بارندگی‌های زیاد که سبب رویش علف‌های هرز در این آثار نیز می‌شود، همواره مورد آسیب و تخریب بوده اند.

علاوه بر تاثیر شرایط اقلیمی مازندران و رطوبت و عوامل طبیعی روی آثار تاریخی و فرهنگی مازندران، نوشتن یادگاری از سوی افراد بر در و دیوار آثار تاریخی و عدم توجه کافی متولیان و همینطور خود مردم در مورد جاذبه‌های گردشگری نیز از مواردی است که باعث آسیب به آثار تاریخی و گردشگری می‌شود.

اینها بخشی از عواملی است که در سال‌های اخیر باعث تخریب  آثار تاریخی و گردشگری استان شده اند، البته کمبود اعتبار و بودجه برای مرمت و بازسازی آثار نیز مزید بر علت می‌شوند.

*ظرفیت مهم آثار تاریخی و فرهنگی 

مهران حسنی معاون صنایع دستی و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران در همین ارتباط در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: آثار تاریخی و فرهنگی به عنوان ظرفیت مهمی بوده که در حوزه گردشگری استان قابل توجه است، صنایع دستی و میراث فرهنگی است که موجب رشد و رونق گردشگری شده و گردشگری هم موجب احیای سرمایه‌گذاری در این دو حوزه می‌شود.

وی به آثار و ابنیه تاریخی در استان اشاره کرد و افزود: اقداماتی در کشور برای نگهداشت این آثار شروع شده و البته نگهداری این آثار و حفظ آن نیازمند هزینه است.

*صندوق احیا آثار و بناهای تاریخی

 معاون میراث فرهنگی استان مازندران با بیان اینکه دولت در حوزه نگهداری و استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف، تدبیری اندیشیده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر صندوق احیا تعدادی از آثار و بناهای تاریخی ما از جمله در حوزه گردشگری که قابلیت در حوزه‌های مختلف را دارد به مزایده گذاشته و سرمایه‌گذار را انتخاب کرده است.

*صنایع دستی و فرهنگی را نباید از گردشگری جدا دانست

این مسؤول با بیان اینکه تعدادی از بناها و آثار تاریخی در حوزه گردشگری به بهره‌برداری رسیدند و تعدادی هم در مرحله مرمت و بازسازی هستند، افزود: نگهداری آثار تاریخی هزینه‌هایی را دربر دارد که با تامین آن می‌توان آثار را سرپا نگهداشت، بهره‌برداری در حوزه گردشگری اتفاق مبارکی است که هم در حوزه میراث فرهنگی و هم در حوزه گردشگری که مکمل هم هستند در حال اتفاق افتادن است.

حسنی افزود: نگاه اصلی این است که صنایع دستی و میراث فرهنگی را هیچ وقت نباید جدای از گردشگری دانست چون به هر صورت این دو سرمایه‌های اصلی گردشگری هستند.

به گزارش فارس، چشمه سورت در استان مازندران نیز جز 10 جاذبه برتر گردشگری ایران است که سالانه هزاران توریست ایرانی و خارجی را به سمت خود جذب می‌کند. این چشمه دومین میراث طبیعی ایران که بعد از کوه دماوند ثبت ملی شده است.

عدم توجه مسؤولان و همچنین گردشگران و مسافران تخریب آن را در سال‌های اخیر در پی داشت و حتی در اثر تخریب حوضچه‌ها، این جاذبه بی نظیر گردشگری مدتی به روی مردم بسته شد تا اینکه به طور موقت به اداره کل میراث فرهنگی واگذار و اقدامات لازم حفاظتی اعم از فنس‌کشی و استقرار یگان حفاظت انجام شد.

*خبرهای خوب در مورد چشمه سورت در راه است

وعده‌های زیادی مبنی بر واگذاری به بخش خصوصی و احیای آن داده شد اما هنوز این امر محقق نشده است در همین ارتباط  نیز معاون گردشگری میراث فرهنگی استان مازندران با وعده‌های مجدد خبر از جلسات خوب و خبرهای خوش در مورد چشمه سورت داده و گفته است در آخرین پیگیری‌ها درباره چشمه سورت به یک سری تعاملات رسیدیم، با فرمانداری ساری نشستی در این زمینه داشتیم، خبرهای خوشی در آینده نزدیک درباره این چشمه که واقعا دغدغه همه مردم و مسؤولان است، اعلام خواهد شد.

اخبار مرتبط

جلسه شورای ورزش در فرمانداری بابلسر

چشمه سورت در راه ثبت جهانی شدن

اینجا ایران است

0 نظر

ارسال نظر

capcha