نقش‌آفرینی مازندرانی‌ها در عملیات بیت‌المقدس

نقش‌آفرینی مازندرانی‌ها در عملیات بیت‌المقدس

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با گرامیداشت چهلمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و بیان اینکه خرمشهر قبل از جنگ، زخمی بود و یک بار توسط عثمانی‌ها و دو بار توسط انگلیسی‌ها به اشغال درآمد، گفت: برای خروج متجاوزین و امتیاز دادن به آنها، بخش‌هایی از خاک ایران توسط دولت‌های وقت بخشیده شد.

سردار عبدالله ملکی با بیان اینکه خرمشهر برای بار چهارم در سال ۱۳۵۹ توسط سپاه سوم عراق به اشغال درآمد، افزود: رزمندگان اسلام در سپاه، ارتش، کمیته، ژاندارمری، عشایر عرب و نیرو‌های مردمی به مدت ۳۴ روز جنگیدند و با وجود مقاومت جانانه رزمندگان به دلیل کمبود تجهیزات نظامی، این شهر به اشغال دشمن درآمد.

وی با اشاره به اینکه خرمشهر ۵۷۵ روز در اشغال رژیم بعث عراق بود، بیان کرد: برای آزادسازی این شهر عملیات بیت المقدس طرح ریزی شد و از ۱۰ اردیبهشت ۶۱ در چهار مرحله به اجرا درآمد که پس از ۲۳ روز حماسه‌آفرینی رزمندگان و مردم، در سوم خرداد آزاد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه رزمندگان مازندرانی در سه تیپ بیت المقدس، ۳۷ نور و ۲۵ کربلا در این عملیات نقش‌آفرینی کردند، ادامه داد: استان مازندران در قبل، حین و بعد از عملیات بیت المقدس ۲۷۰ شهید تقدیم کرد.

سردار ملکی با بیان اینکه در این عملیات قریب به شش هزار شهید و ۲۴ هزار جانباز تقدیم شده است، اضافه کرد: آزادسازی پنج هزار و ۳۸۰ کیلومتر از خاک منطقه جنوب، هویزه و خرمشهر، ۱۶ هزار کشته و ۱۹ هزار اسیر رژیم بعثی بخشی از دستاورد بزرگ این عملیات بود.

وی با بیان اینکه جریان‌سازی این حماسه و انتقال آن به آیندگان ضرورت دارد، تصریح کرد: رشادت‌ها و حماسه‌های رزمندگان اسلام باید برای نسل امروز و آیندگان تبیین شود و باید حماسه «آزادی» و «مقاومت» خرمشهر را حفظ کنیم.


نقش‌آفرینی مازندرانی‌ها در عملیات بیت‌المقدسبزرگداشت سوم خرداد در مازندران
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه برنامه‌های چهلمین سال بزرگداشت این حماسه با شعار «ما مقاوم هستیم» و با محوریت «جهاد تبیین» برگزار می‌شود، به ابلاغ دستورالعمل برنامه‌های سال دفاع مقدس از سوی ستاد کل نیرو‌های مسلح اشاره کرد و افزود: ۴۳ عنوان مناسبت سال دفاع مقدس در دستور کار ما قرار دارد که بزرگداشت سوم خرداد یکی از آن‌هاست و با اجرای برنامه‌های متنوع گرامی داشته می‌شود.

سردار ملکی با اشاره به تشکیل ستاد استانی مناسبت‌های سال دفاع مقدس در استانداری مازندران، بیان کرد: استاندار به عنوان رئیس این ستاد و مدیرکل حفظ آثار دبیری ستاد را برعهده دارند و فرمانداران شهرستان‌ها رئیس ستاد شهرستانی، فرمانده سپاه دبیر و مسئولین دفاتر حفظ آثار به عنوان جانشین فعالیت می‌کنند.

به گفته وی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به عنوان دبیر کمیته صلح و ایثار ساری پایتخت گردشگری ۲۰۲۲ عضو کشور‌های اکو انتخاب شد و برنامه‌های سال دفاع مقدس در قالب این کمیته برگزار می‌شود.

وی در بخش دیگر سخنان خود به تشریح برنامه‌های بزرگداشت سوم خرداد در استان پرداخت و عنوان کرد: برگزاری ویژه‌برنامه استانی بزرگداشت سوم خرداد در مرکز فرهنگی دفاع مقدس، دیدار با خانواده شهدای عملیات بیت‌المقدس، تکریم از فرماندهان و رزمندگان عملیات بیت‌المقدس، غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا و یادمان شهدای گمنام سراسر استان، برگزاری مراسم عصر شعر و خاطره و کارگاه آموزش جهاد تبیین از جمله برنامه‌های این مناسبت است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: اجتماع بزرگ دهه نودی‌ها و اجرای سرود «سلام فرمانده»، رونمایی از کتاب دفاع مقدس توسط حوزه علمیه خواهران استان، برپایی نمایشگاه صلح و جنگ، توزیع بسته‌های معیشتی، ویژه‌برنامه تلویزیونی «فتح خرمشهر»، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی و رونمایی از موسیقی «فتح خرمشهر» از دیگر برنامه‌هاست.

اخبار مرتبط

0 نظر

ارسال نظر

capcha